activitati pentru copii craciun

Activitati pentru copii in Decembrie si de Craciun

Sidebar Ad

Activitati pentru copii

activitati pentru copii craciun2Luna decembrie este magica pentru toti, mici si mari! Luminitele de sarbatoare, frigul si zapada, forfota pregatirilor de Craciun, cadourile ascunse si dosite prin casa, bradul impodobit si misterul sosirii lui Mos Craciun. Orasul abunda a sarbatoare si este plin de evenimente si activitati de iarna. Acesta este momentul potrivit pentru timp pentru noi si copii. Unde putem duce copiii in aceste zile magice de Craciun? Am pregatit o lista de locuri si activitati pentru copii sau potrivite pentru timp petrecut in familie. Speram sa completam lista si cu alte evenimente pana si dupa Craciun. 

Festivalul de obiceiuri si datini “Mos Craciun vine la Excelsior”

festival craciun excelsior

Perioada: 14-22 decembrie, intervalul orar 17.00-21.00

Locatie: Parc Bazilescu

Cost: Intrarea libera

Link eveniment: aici

Acest festival de obiceiuri și datini este axat pe spectacole de teatru, concerte de colinde, recitaluri ale unor cântăreți cunoscuți, dar și pe ateliere creative de joacă pentru copii coordonate de actori și animatori, sau pe diverse concursuri.

Mini sedinte foto de Craciun

minisedinte foto de craciun

Perioada: 15-16 Decembrie, intervalul orar 11.00-20.00

Locatie: In picioarele goale, Str. Malva nr. 39

Cost: 85 lei

Link eveniment: aici

Sedintele foto au loc joi, 15 decembrie si vineri, 16 decembrie intre orele 10 si 14 si dureaza 30 de minute. Pretul unei sedinte foto este de 85 lei si veti primi aproximativ 30 fotografii editate profesional.

Craciunul Copiilor, Teatrul Ion Creanga

craciunul copiilor

Perioada: 16-20 Decembrie, intervall orar 15.00-20.00

Locatie: Parcul Kiseleff

Cost: Intrare libera

Link eveniment: aici

Parcul Kiseleff din București se pregătește de sărbătoare. Între 16 și 20 decembrie 2016, spiriduși de toate vârstele sunt așteptați la ”Crăciunul Copiilor” cu nenumărate surprize – toate, presărate cu un ingredient secret: spiritul sărbătorilor de iarnă – și așezate într-un decor desprins din vis: Scena colindătorilor și Satul lui Moș Crăciun.

Timp de 5 zile, sătucul va găzdui ateliere de muzică, teatru și meșterit decorațiuni pentru copii cu vârsta peste 4 ani, în cele 2 centre de activități: Laboratorul de povești și Laboratorul de cadouri.

Mos Craciun vine la Casa Artelor

mos craciun casa artelor

Perioada: 17-18 Decembrie, intervalul orar 18.00-20.30

Locatie: Evenimentul are loc la Centrul Cultural Casa Artelor, Bulevardul Micea Voda nr. 5

Cost: Intrare libera

Link eveniment: aici

Sambata vor avea loc un spectacol de muzica interpretat de copii, spectacol de magie si concert extraordinar intitulat „Blue Magic Christmas” in interpretarea lui Mike Godoroja & Blue Spirit.
Duminica Mos Craciun vine la Casa Artelor, si nu oricum ci insotit de reni adevarati si pitici fermecati.

Bounty Fair, Editia de Craciun

bounty fair

Perioada: 17-18 Decembrie, intervalul orar 10.00-19.00

Locatie: Casa Universitarilor, Str. Dionisie Lupu nr. 46

Cost: 8 lei persoană. Copiii sub 14 ani au acces gratuit

Link eveniment: aici

Un târg plin de creaţii de tot felul, locul ideal de găsit cele mai speciale surprize de sărbatori! Pentru copii vor avea loc multe ateliere de creatie si piese de teatru. Programul detaliat al activitatilor pentru copii poate fi consultat aici http://bountyfair.ro/index.php/category/activitati-editia-21/. Dintre acestea, enumeram atelierul de pictura pe apa, atelierul de impletituri, si piesa de teatru pentru copii organizata de Juxi Magic.

Program pentru copii la Casa Memoriala Tudor Arghezi

Perioada: 17 si 18 decembrie, ora 10.00 si 11.30

Locatie: Casa Memoriala Tudor Arghezi, Strada Martisor nr. 26

Cost: 5 lei/persoana (adult sau copil)

Link eveniment: aici

Mama Fest, Bucuresti

mama fest bucurestiPerioada: 18 decembrie, intervalul orar 10.00-19.00

Locatie: CasaRudolf Steiner, Str. Visinilor nr. 17

Cost: intrare libera

Link eveniment: aici

Targ de cadouri, ateliere de creatie pentru adulti si copii, organizat de asociatia Work At Home Moms Romania. Toate produsele expuse precum si atelierele sunt organizate de mamele din asociatie.

Sesiune de autografe Zurli

zurliPerioada: 18 decembrie, intervalul orar 18.00-20.00

Locatie: Plaza Romania, Bd. Timosoara nr. 26Z

Cost: intrare libera

Link eveniment: aici

Gasca Zurli are ultimul eveniment din acest an la Plaza Romania. Dupa spectacolul Sorcova Zurli de pe scena, cele mai iubite personaje din Romania vor da autografe copiilor intr-un spatiu special amenajat.

Minunea unui copil – Spectacol de Craciun

teatru minunea unui copilPerioada: 20 decembrie (11:00 și 19:00), 21 decembrie (11:00 și 19:00) și 22 decembrie – 11:00

Locatie: Sala Mare de la ARCUB (Str. Lipscani nr. 84-90)

Cost: Biletele costa 15 lei sau 25 lei si pot fi achiziționate online pe arcub.ro sau la casa de bilete ARCUB din str. Lipscani 84-90

Link eveniment: aici

Spectacolul de teatru este organizat de Primăria Municipiului București prin ARCUB alături de Compania Passe-Partout Dan Puric.

Patinoarul Operei Comice pentru Copiilor

Perioada: luna decembrie, intervalul orar 15.00-20.00 L-V, 10.00-20.00 S-D

Locatie: Calea Giulesti nr. 16

Cost: 10 lei fara patine, 15 lei cu patine.

Link locatie: aici

La începutul lunii decembrie, Opera Comică pentru Copii a deschis un patinoar exclusiv pentru copii, amplasat în aer liber, „la grădină”, în incinta instituției. Programul de funcționare este de la 15:00 la 20:00, de luni până vineri, iar în weekend, de la 10:00 la 22:00.

Mogosoaia Magica de Craciun si Ambasada lui Mos Craciun

mogosoaia

Perioada: 5-24 decembrie, pana la ora 21.00

Locatie: Parcul Mogosoaia

Cost: Intrare libera

Link eveniment: aici

Programul Moșului și al elfilor este zilnic între 12.00- 21.00 până pe 24 decembrie. Ambasada lui Mos Craciun este deja deschisa, intrarea se face in baza unui pasaport pe care copiii il vor obtine pe loc. Anul trecut se putea obtine si fotografii pe loc contra unui cost modic.

Targul de Craciun Bucuresti

targul de craciun

Perioada: pana la 31 decembrie, intervalul orar 10.00-22.00

Locatie: Piata Constitutiei

Cost: intrarea libera

Link eveniment: aici

Deja nu mai este o noutate, Targul de Craciun Bucuresti amplasat in Piata Constitutiei pana pe 31 decembrie isi asteapta vizitatorii cu zone gastronomice si de mestesuguri, concerte in aer liber, si distractii pentru cei mici: patinoar, carusel si trenulet, toate cu intrare libera. Atractia evenimentului: Casa lui Mos Craciun, unde este recomandat sa mergeti pe perioada zilei, pentru a evita aglomeratia de seara.

Programul in limba romana poate fi consultat aici.

Ateliere si activitati pentru copii in centrele comerciale

Sun Plaza –Pedalăm spre fapte bune pentru copiii cu autism!

Perioada: 17 si 18 decembrie, intervalul orar 14.00-20.00

Link eveniment: aici

Campania de responsabilitate socială „Pedalăm spre fapte bune” pentru Asociația Help Autism are drept scop ajutorul financiar oferit familiilor ce se confruntă cu această problemă, precum și conștientizarea în rândul comunității asupra nevoii de recuperare și integrarea copiilor cu autism în societate. Pentru susținerea cauzei Asociației Help Autism, vedete, bloggeri, persoane publice vor pedala fiecare timp de 30 de minute în centrul comercial, pe o bicicletă statică, așezată în zona intrării principale.

Sun Plaza – Lumea lui Mos Craciun se muta in Sun Plaza

Perioada: toata luna decembrie

Link eveniment: aici

În preajma sărbătorilor de iarnă, Sun Plaza îi întâmpină pe cei mici cu activități și ateliere, iar pe cei mari cu multe idei de cadouri! Între 8 și 24 decembrie, toți copiii care au fost cuminți anul acesta sunt invitați să îl întâlnească pe Moș Crăciun, în următorul program: câte 4 zile pe săptămână: Joi, Vineri între 17:00-19:00 și Sâmbătă și Duminică între 13:00-19:00, în zona restaurantelor de la etajul 1. In weekend-ul 16-18 decembrie Moș Crăciun și spiridușii săi au pregătit diverse activități interactive pentru cei mici.

Multe activitati pentru copii si in Mall Baneasa – in peroada 15-18 decembrie sunt organizate in fiecare zi activitati pentru copii: ateliere de decoratiuni omuleti de tura dulce, atelier de realizat decoratiuni pentru bradul de Craciun, calatorie virtuala cu sania lui Mos Craciun. Link eveniment: aici.

Si in Mall Veranda proaspat deschis in zona Obor se vor organiza ateliere pentru copii. Toata luna este dedicata activitatilor pentru copii, micutii avand posibilitatea de a participa gratuit la spectacole si ateliere pentru copii, organizate in parteneriat cu Fundatia United Way. De asemenea, pasionatii de patinaj, pot practica sportul preferat la Patinoarul de la Veranda, deschis zilnic, intre orele 10:00 – 22:00. Programul evenimentelor si activitatilor pentru copii poate fi consultat aici.

Centrele Comerciale Auchan (Drumul Taberei, Titan, Vitan, Crângași, Berceni și Pallady din București) au pregatit de asemenea activitati pentru copii toata luna decembrie. Programul detaliat poate fi consultat aici.

Nu am adaugat in aceasta lista atelierele pentru copii organizate cu ocazia Craciunului – sunt multe si variate si practic aproape orice organizator desfasoara in aceasta perioada ateliere pentru copii, si nici piesele de teatru care au loc in diverse locatii.

Daca cunoasteti si alte evenimente pentru copii, cu intrare libera sau nu, organizate in Capitala cu ocazia Craciunului, va rugam sa ne lasati un comentariu cu link-ul evenimentului pentru a putea completa lista.

Inscrie-te la newsletter!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns